Vantaa gold – or two

(Az eredeti cikk feltöltésének dátuma: 2014.04.07)

Ez a gyenge szójáték szombatig eszembe se jutott. Miután naponta többször is átfutottam a finnországi Vantaában rendezett birkózó Európa-bajnokság eredményeinek listáját az Európa-bajnokság hivatalos weblapján, szinte mellbe vágott, mikor – nekem legalábbis úgy tűnt, – gyors egymásutánban két győztesünkről is értesültem. Hirtelen mintha felgyorsultak volna az események.
A tavaly 66 kilogrammban kontinensbajnok Lőrincz Tamás a 71-esek között sem talált legyőzőre, ez már a harmadik Európa-bajnoki aranyérme (2006 és 2013 után).

Bácsi Péternek pedig a 80 kg-os súlycsoportban sikerült győznie, ő 2008-ban még 74 kg-ban állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

A kötöttfogásúak között ötödik helyen végzett Szabó László (75 kg) és Lám Bálint (130 kg).
A szabadfogásúak is két érmet szereztek az EB-n. Veréb István, a tavalyi világbajnoki bronzérmes 86 kilogrammban, a 2011-ben Európa-bajnoki bronz-, 2012-ben pedig ezüstérmes Ligeti Dániel 125 kg-ban lett harmadik. Gulyás Zsombor ötödik lett a 70 kg-osok között.
A hölgyek közül Németh Zsanett (75 kg) érte el a legjobb eredményt, az ötödik helyen zárt. Sastin Mariannának (58 kg) és Barka Emesének (55 kg) nem sikerült továbbjutnia a negyeddöntőből, ugyancsak a legjobb nyolc között kapott ki a húszéves Dénes Mercédesz (48 kg).
Gratulálunk a győzteseknek, az érmeseknek, az összes indulónak; további sikereket kívánunk!

(Írta: Tétényi Csaba)

Advertisements